Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ewa Nie ma (4409 niezalogowanych)
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Hilton napisał:
Jak mi sie zbiera ślinka na kawe z mleczkiem, to sobie SAMA ją przygotowuję A co to wogóle pleśniak??? Jakiś wytwór z camembert`a?

.............to i ja ci się odszczekam jest to takie coś,co daje się szybko zjeść i jak to się mówi: niebo w gębie duża blacha znika w dwóch podejściach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A moze to ten plesniak retiera ????

Plesniak idealny- przepis pyszny i prosty

1. Przesiać mąkę, zagnieść z żółtkami, dodać posiekaną margarynę, proszek do pieczenia i cukier. Zagnieść ciasto.
2. Podzielić go na 3 częśći. Pierwszą rozwałkować na dnie blachy, posmarować dżemem. Drugą zagnieść z kakao i zapachem po czym schłodzone, zetrzeć na tarce na dżem.
3. Pozostałe 4 białke ubić z łyżeczką cukru i rozsmarować na ciemnym cieśćie. Na pianę zetrzeć pozostałą, schłodzoną część ciasta.
4. Piec 1 godzinę w 180 stopniach.

Ciasto jest pyszne, proste, szybkie w pieczeniu i równie szybkie w jedzeniu. Bardzo dobra jest też wersja tego ciasta z użyciem DUSZONYCH JABŁEK zamiast dżemu. Polecam wszystkim fanom pleśniaków))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
barbara67 napisał:
A moze to ten plesniak retiera ????

Plesniak idealny- przepis pyszny i prosty

1. Przesiać mąkę, zagnieść z żółtkami, dodać posiekaną margarynę, proszek do pieczenia i cukier. Zagnieść ciasto.
2. Podzielić go na 3 częśći. Pierwszą rozwałkować na dnie blachy, posmarować dżemem. Drugą zagnieść z kakao i zapachem po czym schłodzone, zetrzeć na tarce na dżem.
3. Pozostałe 4 białke ubić z łyżeczką cukru i rozsmarować na ciemnym cieśćie. Na pianę zetrzeć pozostałą, schłodzoną część ciasta.
4. Piec 1 godzinę w 180 stopniach.

Ciasto jest pyszne, proste, szybkie w pieczeniu i równie szybkie w jedzeniu. Bardzo dobra jest też wersja tego ciasta z użyciem DUSZONYCH JABŁEK zamiast dżemu. Polecam wszystkim fanom pleśniaków))

...............ej barbara,Hilton miała ślinka cieknąć a ty tak od razu kawę na ławę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Plesniak jednak nie dla mnie

Zalączam bursdagkake z dzisiaj:
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Wczesniej sie nie wgralo, zobazymy teraz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
zaraz mnie szlag trafi z tymi zdjęciami, chyba sobie dzis dam spokoj......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok